Innowacje
- Elektromobilność
Deska Wii-Wake jest rodzajem wakeboardu z wbudowanym symetrycznym napędem zasilanym bateryjnie. Wii-Wake nie wymaga motorówki czy konstrukcji wyciągów ponieważ jest napędzany niezależnie. Oznacza to, że rider nie męczy rąk gdyż nie musi trzymać drążka. Jest to pierwsza tego typu konstrukcja w której zastosowano własny napęd jednocześnie zachowując funkcjonalność tradycyjnej deski wake ciągnionej na linie.
- Przemysł
Spectrally to system do optymalizacji procesów produkcyjnych w przemyśle chemicznym dzięki zastosowaniu optycznej diagnostyki chemikaliów w czasie rzeczywistym. Opieramy się na własnej technologii, która umożliwia cyfryzację i automatyzację przemysłu chemicznego, dzięki czemu może on ewoluować, zwiększać konkurencyjność i wydajność produkcji oraz lepiej dbać o środowisko.
- Szkolenia
Zmiana w ludziach i zespołach to podstawa do zmian w organizacji. Nie są to zmiany postulatywne. To zmiany faktyczne, a ich miarą jest biegłość w korzystaniu z metod zarządzania. Korzystania, a nie opowiadania o korzystaniu z nich. Potem uczenia innych i nadzoru nad stosowaniem metod. To kolejny komponent innowacji. Tak przygotowana kadra może dokończyć projektowanie innowacyjnego systemu zarządzania. Może też dalej już samodzielnie wspierać innowacje produktowe czy techniczne swojej firmy.
- IT
Aribo wprowadza innowacyjne rozwiązania, wykorzystując storytelling, narrację oraz technologie AR i VR do tworzenia interaktywnych doświadczeń. Nasze rozwiązania są innowacyjne dla edukatorów, marketerów czy organizatorów wydarzeń.
- Eye-tracking
Oferta dotyczy wynalazku pn. „Osłona przeciwsłoneczna eye-trackera Tobii Glasses 3” zgłoszonego do ochrony patentowej w UPRP pod numerem P.447199. Wynalazek przeznaczony jest w szczególności do eye-trackerów TOBII jako znaczące ulepszenie pozwalające na prowadzenie badań w słonecznych warunkach pogodowych. Wynalazek to osłona przeciwsłoneczna eye-trackera (ET) – mobilnego urządzenia pozwalającego na śledzenia wzroku, gdy człowiek jest w ruchu.
- Przemysł spożywczy
Istotą innowacji są trwałe materiały alginianowe naturalnie żelowane wodnym roztworem ekstraktu sproszkowanych owoców Acai (Zgłoszenie patentowe nr P 443035 z dn. 02.12.2022). Nasze rozwiązanie umożliwia otrzymanie materiałów alginanowych o dowolnych kształtach, które są wytworzone w procesie naturalnego żelowania roztworem pochodzenia roślinnego.
- Przemysł spożywczy
Przedmiotem wynalazku i towarzyszącego mu know-how jest sposób wytwarzania chipsów z owoców albo warzyw. Wieloetapowy proces obejmuje suszenie osmotyczne w zagęszczonym soku, a następnie dosuszanie mikrofalowo-próżniowe. Produkty uzyskane tym sposobem charakteryzują się kruchą teksturą, uwydatnionym smakiem i podwyższoną zawartością składników bioaktywnych.
- Technologia żywności
Przedmiotem wypracowanego rozwiązania jest receptura ketchupu o wysokich właściwościach prozdrowotnych z dodatkiem czarnego czosnku oraz wybranych ziół, warzyw i owoców. Oryginalna receptura zapewnia nie tylko optymalną lepkość i walory sensoryczne, ale również wysoką zawartość substancji prozdrowotnych takich jak SAC oraz polifenole. Optymalny dobór owoców nie tylko pozytywnie wpłynął na smak produktu, ale również pozwolił zrezygnować z dodatku cukru. Łagodne warunki procesu, pozwalają na zacho
- Żywność funkcjonalna
Piwo jest jednym z najbardziej popularnych napojów alkoholowych na świecie. Tradycyjnie receptura piwa opiera się na czterech składnikach: wodzie, słodzie, drożdżach i chmielu. Jednak coraz bardziej wymagający, świadomi konsumenci o wyrafinowanych gustach poszukują nowych smaków, w tym owocowych.
- Technologia żywności
Piwo jest jednym z najbardziej popularnych napojów alkoholowych na świecie. Tradycyjnie receptura piwa opiera się na czterech składnikach: wodzie, słodzie, drożdżach i chmielu. Jednak coraz bardziej wymagający, świadomi konsumenci o wyrafinowanych gustach poszukują nowych smaków, w tym owocowych.