Weź udział w programie szkoleniowo-doradczym „Kompetencje dla sektorów 2”

Weź udział w programie szkoleniowo-doradczym „Kompetencje dla sektorów 2”

Konkurs „Kompetencje dla sektorów 2” to realizowany przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) program, którego ofertę skierowano do mikro, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw. Celem działania jest dofinansowanie (za pośrednictwem Operatorów) wsparcia w obszarze szkoleń, doradztwa i studiów podyplomowych. Z programu skorzystać mogą firmy planujące przeszkolić pracowników, które spełniają warunki uzyskania pomocy de minimis lub pomocy publicznej i zobowiązują się do wniesienia wkładu prywatnego w wysokości nie mniejszej niż 20% kwoty wsparcia.

Wśród tematów szkoleń zawartych w ofercie znajdują się m.in.:

  • Zarządzanie i organizacja pracy pracowników w przemyśle spożywczym
  • Planowanie i logistyka w procesie produkcji żywności
  • Wykorzystywanie systemów wspomagania komputerowego w produkcji żywności
  • Organizacja zaopatrzenia zakładów produkcji żywności, w tym system oceny dostawców
  • Organizacja dystrybucji i sprzedaży produktów spożywczych Kontrolowanie i ocenianie jakości produktów spożywczych
  • Projektowanie nowych produktów spożywczych, w tym produktów z grupy żywności wygodnej i funkcjonalnej
  • Modyfikowanie składu i/ lub receptury istniejących produktów spożywczych
  • Projektowanie procesów technologicznych i sposobu pakowania żywności
  • Znakowanie i certyfikacja produktów spożywczych
  • Badanie potrzeb rynku żywnościowego w zakresie zaspokojenia oczekiwań konsumentów
  • Zapewnianie bezpieczeństwa w łańcuchu produkcji żywności
  • Opracowywanie dokumentacji technologicznej do produkcji żywności.

Program szkoleniowo-doradczy „Kompetencje dla sektorów 2”, finansowany z Funduszy Europejskich, w ramach Programu Wiedza Edukacja Rozwój (POWER). Wnioski można składać do 31 marca 2023 r. Więcej informacji można znaleźć na stronie PARP.

Więcej informacji >

Zobacz najnowsze informacje

  • 3 lutego, 2023

  • 3 lutego, 2023

  • 1 lutego, 2023